Mindfulness smartphone Fotografie

Mindfull fotograferen met je smartphone

Veel mensen leven op de automatische piloot. Doen de dagelijkse dingen zonder er bij na te denken en hebben geen tot weinig aandacht voor zichzelf.

Op den duur kan dit leiden tot teveel stress, lichamelijke ongemakken en zelfs depressies. Met mindfulness kom je dichterbij je gevoel, zonder over je gevoel te oordelen of er direct iets mee te doen.

Met mindfulness ervaar je jezelf. Het helpt je om situaties te aanvaarden zoals ze zijn en het stelt je in staat om problemen van een andere kant te bekijken. Mindfulness kan je angsten, piekergedrag, sombere gevoelens en depressie verminderen.

Maar hoe staat dit in relatie tot Smartphone Fotografie?

Onderzoek heeft uitgewezen dat fotografie je betrokkenheid bij een ervaring vergroot. Wanneer je bewust foto’s maakt van de dingen om je heen, er bewust naar kijkt, oog hebt voor de kleine details, dan ga je er meer in op.

En die grotere betrokkenheid zorgt weer voor meer plezier in wat je aan het doen bent. Met het bewust nemen van foto’s, richt je je aandacht meer op wat je aan het ervaren bent.

Mindfulness fotografie gaat niet over het maken van het perfecte plaatje. Het is meer het proces wat ervoor zorgt dat je meer rust gaat ervaren, je meer in het nu bent,  gedachten en emoties opmerkt en nieuwe perspectieven ontwikkelt.

Mindfulness fotografie kun je zien als een actievere vorm van mediteren waarbij je ook in het moment bent. Daar waar je ademhaling bij mediteren wordt gebruikt als focuspunt, wordt bij mindful fotograferen het visuele je focuspunt. 

 

 

Wil jij weten hoe je dat nou doet, mindful fotograferen?
Schrijf je dan in voor één van onze workshops.

Wat houdt deze workshop in?

  • Je krijgt wat basiskennis fotografie
  • Je leert wat jouw smartphone allemaal kan op fotografie gebied.
  • Ik ga je leren om bewuster te kijken naar je omgeving, naar verschillende objecten, naar licht en om bewuster te kijken naar anderen en jezelf.

Kosten van de workshop?
€ 125,00

Inclusief koffie, thee of een gezonde lunch
Duur workshop: 4,5 uur
Gratis naslagwerk